Kişisel Gelişimde "Ben Ne Yapıyorum?" Eşiği

Ben kendime ne yapıyorum?
Bugün kendinize "Ben kendime ne yapıyorum?" diye sorup, hayatınızın akışını değiştirmezseniz; yaşamın sonunda "Ben kendime ne yaptım, hak ettiğim hayat bu muydu?" diye sorarsınız... 😔

    Kişisel gelişime merak saldığımdan beri, bu işin birçok merhalesini gördüm. Bu merhalelerin hepsini anladım diyemem ama bazı önemli eşikleri anlamaya başladığımı düşünüyorum. Bunlardan biri de "Ben ne yapıyorum?" sorusunun sorulduğu an. Bence en kıymetli an bu olabilir. Bir şeylerin doğru yolda olmadığını, hayatınızın sorumluluk ve idaresini elinizde bulundurmadığınızı anladığınız bu an çok kıymetlidir. Çünkü mücadele ihtimalini ortaya çıkartır. "Ben ne yapıyorum? Kendime ne yapıyorum? Hayatıma ne yapıyorum? İstediğim ve elde ettiğim şey, gerçekten bu mu?" bu ve benzeri soruları sormaya başladığınız an, işler tersine dönebilir.

    Fakat... Fakat, siz mücadele etmeye başlarsanız. Mücadele için gerekli sorular elimizde ama mücadelenin kendisi başlamıyorsa o zaman o aşamadan daha kötü bir noktaya da evrilebilir o iş. O yüzden bu soruları kendinize sorduğunuz anda, durup düşünün. Yeme alışkanlıklarınız kötü olabilir, harcama alışkanlıklarınız kötü olabilir, yaşam stiliniz berbat olabilir. Hangileri kötü, neleri iyileştirmek istiyorsunuz? Durun düşünün ve yazın. Yazdıklarınız önemli bir rehber olacak çünkü sizin için.

    Ben bu soruyu kendime sorduğumda, ayın sonunu zor getiriyordum. Ekmek 1.25TL idi, ben ayın son haftasını cebimde sadece 5 lirayla geçirmeye çalışıyordum. Hatırladıkça canım sıkılıyor. Maaştan maaşa yaşamanın hiç de iyi bir fikir olmadığını düşünmeye başladım. Bu durumu aşmayı başaran insanların olduğunu 2013'te öğrenmiştim aslında ama aradan geçen 6 senede bu yönde çok az adım atmıştım. Geldiğim noktanın iyi bir nokta olmadığından ve bunu hak etmediğimden emindim. O gün basit bir karar aldım, her ay 5 lira dahi olsa tasarruf edecek ve 7 yıl içinde bir daha maaşa ihtiyaç duymayacak hale gelecektim.

    Kendime sözümü tutmak için çok zorlandığım zamanlar oldu. Yerimde saydığım zamanlar oldu. Ama devam ettim. Tabi odak noktam yatırıma döndüğü için okuma alışkanlığımı tekrar kazanmaya ve bu alanda kitaplar okumaya başladım. Twitter'da finansal anlamda paylaşım yapan insanları takip etmeye başladım. Hepsi kendime sorduğum, "Ben ne yapıyorum?" sorusuyla başladı.

    Emin olun, daha iyi bir hayat herkes için mümkün. Sadece bunun için mücadele edecek azim ve kararlılık lazım. Daha fazla şey öğrenmek mümkün, daha çok kazanmak mümkün, sevdiklerinize daha fazla zaman ayırmak mümkün. Hepsi mümkün. Sadece kendinize sorun ve dürüst cevap verin: Kendinize ne yapıyorsunuz? Sadece bir kez kullanabileceğiniz hayatınızdan elde ettiklerinizden memnun musunuz?

    Kilo probleminiz mi var, parasal sıkıntılar mı çekiyorsunuz, aşk hayatınız istediğiniz gibi gitmiyor mu? Fark etmez. Aynı soruyu sorarak başlayın. Kendinize ne yapıyorsunuz? Kendinizin en iyi versiyonu bu mu? Hataları ve doğruları yazın bir kenara. Her hatayı bir aşamada hayatınızdan çıkaracak şekilde bir düzenlemeyle başlayın. Kilo problemi yaşadığım bir dönemde, hayatımdan şekeri çıkararak çok hızlı sonuç almıştım. Tabi bunun yanında yoğun bir yürüyüş programı eklenmişti hayatıma. Bir kötü şeyi çıkar, yerine bir iyi şeyi koy. Sonra bunu her alanda tekrarla. Sadece 6 ayda başka bir insan göreceksiniz aynada. Doğru soruyu sorun ve harekete geçin, lütfen. Çünkü daha iyi bir hayatı hak ediyoruz, hepimiz.
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu