Mirasla Gelen Zenginlik vs Çalışarak Kazanılan Zenginlik vs Piyangodan Gelen Zenginlik

Zenginlik ama nasıl bir zenginlik?


    Herkes zengin olmak istiyor. Nasıl olmak istediğini belirten çok yok ama ortada. Bir de zenginliğin miktarsal olarak tasnifi var ki... O da başlı başına bir mesele. Bugün zenginliği edinim şekillerine göre konuşmak istiyorum. O yüzden de üçe ayırdım. Mirasla gelen zenginlik, çalışarak kazanılan zenginlik ve piyangodan gelen zenginlik olarak üç alt başlıkta inceleyelim. Sonra da ben hangisini ya da hangilerini dilerim onu söyleyip sözü size bırakayım. 

    1- Mirasla Gelen Zenginlik 

    Açıklamaya çok gerek yok. Sizden önce gelenler çalışmış, kazanmış ve size bir miras bırakmışlar. Siz de onların bıraktıkları miras üzerine rahat bir hayat yaşıyorsunuz. İster miydiniz böyle bir zenginlik? Ben emin değilim. Çünkü yönetebileceğimden emin değilim. Eğer kazanma şekillerini görmediysem, yani anne babamdan değil de birkaç kuşak üstten kaldıysa miras; yönetimi benim için daha zor olacaktır. Ama anne babamdan kaldıysa, onların çektiği zorlukları gördüysem, parçası olduysam; o zaman daha kolay yönetilebilir benim için.

    2- Çalışarak Gelen Zenginlik 

    Bu tip bir zenginlikte, bütün biriken sermaye sizin ve ailenizin birlikte çalışmasıyla ortaya konulmuştur. Ben zengin olursam, bu şekilde bir zenginlik türünü isterim. Çünkü hem kazanma şeklini bilirim hem elde tutmaya, kaybetmemeye özen gösteririm. Ailemin ve kendimin nelerden vazgeçtiğini, fedakarlıklarını ve çabalarını bilmek parayla olan ilişkimi regüle edecektir.
    

    3- Piyangoyla Gelen Zenginlik 

    Her türlü talih oyunlarını bu kategoride değerlendiriyorum. Piyango zenginlerinden okuduğum hikayeler bu noktada şahsi görüşümü netleştiriyor aslında. Bir anda paraya boğulan insanlar, o parayı harcamakta, yatırıma dönüştürmekte ve elde tutmakta bocalıyorlar. Ben de kendim için bu türden bir zenginlik istemem açıkçası. Bir anda gelen sel gibi, hayatımı alt üst edecek türden bir para bolluğu tehlikelidir benim için.

    Zenginliği elde etme biçimleri daha farklı ve çok çeşitli şekillerde de olabilir. Fakat ben kendim için seçecek olsam, yalnızca çalışarak gelen zenginliği isterim. Paranın psikolojisi başka türlü işler. Bu yüzden zenginliğin benim görüşüme göre; zamanla kazanılması, çoğaltılması ve muhafazası gerekir.

    Siz zenginliğinizi nasıl elde etmek isterdiniz? 🙂
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu