2023 Yılının Adı: Metamorfoz



    Son birkaç yıldır her yıl için ayrı bir isim belirliyorum. Bir tür o yıl ne olacağını tanımlama işi. Hatta yakın zamanda Barış Özcan da bununla ilgili bir video çekti. Ben bunu alışkanlık edindim. 2021, süpürme yılıydı. Borçlarımı temizledim. O yüzden de adını süpürme yılı koymuştum. 2022, koparma yılıydı. İşimde bir üst basamağa geçtim ve daha ilerisi için de ciddi bir aşama aldım. 2023 için de aynı mantıkla hareket edip adını Metamorfoz koydum. Şimdi yeni bir kimlik inşa edeceğim.

    Açılış yazısı ve aslında blogun tamamı da bunun bir parçası olarak şekillenecek. Buraya okuduklarımı, izlediklerimi, hazırladığım dokümanları, ilgi alanıma ya da radarıma girenleri vs. bir internet deposu olarak atacağım. Sitenin asıl amacı da benimle benzer bir yolu yürümek isteyenlere bir yol gösterici olarak kullanmaya çalışacağım. (Aslında sitenin sloganı da belli, Kişisel Gelişim Şeysi. Bu slogan da aslında çok severek takip ettiğim bir Youtube yayıncısı olan Erk Koçak'tan mülhem. O da kendine saat şeysi diyor. Ben de sitenin bir kişisel gelişim sitesi olmasını çok isterim ama o kadar başka şeyler var ki kafamda... Kişisel gelişim sitesi demek de çok mümkün değil.)

    Her neyse... Bu yıl benim için yapılacak çok fazla iş var. 25 tane kitap belirledim. Hızla okumaya başladım ve yılın ilk haftası bitmeden içlerinden birini devirdim. Halen okumaya devam ettiğim, geçen yıldan devreden iki kitap ve bu hafta başladığım bir kitap daha var. Yılın ilk yarısında tamamını bitirmiş olmayı planlıyorum. Metamorfozdan bahsediyorsak, hem de bir insan yaşamı açısından, bunun kitaplar olmadan olmasını düşünemeyiz değil mi?

    Borsadaki yatırımlarımı biraz daha artırmaya ve portföyümle ilgili gelişmeleri de artık buralarda bir yerlerde yayınlamayı düşünüyorum. Peşinen söyleyim, hisse senedi ismi zikretmeyi düşünmüyorum. Yatırım tavsiyesi vermek gibi çömezliklere düşmeyeceğimi de bilin. Ama yatırım kararlarımı al-unut tarzından biraz daha proaktif bir yaklaşıma çevirmem gerekecek. Çünkü çok pasif yönetiyorum portföyü ve bundan pek memnun değilim. Bir metamorfoz daha... (Borsa üzerine de birkaç kitap var listemde, hemen vurmayın.)

    Meslek hayatımda da katılmam gereken yüksek önemde eğitimler ve muhtemelen bir dizi sınav olacak. Eğitimlerin ve sınavların sonuçlarını da buralarda paylaşırım, umarım. Eğer eğitim ve sınavlar başarıyla tamamlanırsa; ben bir basamak daha ilerlemiş olacağım. Metamorfozun, meslek hayatıma etkisi olacak bu aşamalar da... Umarım başarılı olurum.

    Sitede de yapılacak çok iş var. Önce biraz içerik girmem gerek, sonrasında bir domain almak lazım. Blogspot altyapısından eskiden beri çok memnunum ama uzantı olarak pek sevmiyorum. Tema yenilenecek vs. Amatör eğlendirir bir logo lazım. Sitenin biraz tanıtılması ve biraz ziyaretçi bulması gerekiyor. Evet burası benim için depo alanı olacak ama yine de Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabındaki gibi amacı yolculuk olanlara da bir rehber olmasını istiyorum. Bu yüzden ziyaretçi gerek. Başladık bakalım bir maceraya daha. Bakalım 2023 metamorfozu nasıl sonuç verecek...
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu